Recull de notícies

CURS 2011-2012

>> El grup de teatre de l’Institut a escena
El divendres dia 15 de juny, els nois i noies del Grup de Teatre del Cumella, van representar l’obra “De boca en boca“, d’Adelaida Frias. El grup ha estat dirigit per l’actriu Elena Castelar i n’han format part Gemma FreijoMaria PalomeraFran Granado,Jhoel VillarroelDouglas QuispeCarlos CamargoReme Sánchez i David Guerrero.
Les representacions es van fer a 2/4 d’1 del migdia per als cursos de 1r i 2n d’ESO i a les 7 de la tarda per als amics i familiars. En acabar la representació hi va haver un pica-pica a la cantina del centre. Aquest taller de teatre ha durat tot el curs i ha estat subvencionat per l’AMPA (Associació de mares i pares d’alumnes).
<span “>> Fotos 1 – 2
>> Sis alumnes del nostre centre, premiats al concurs solidari Poesia en Acció
Sis alumnes del nostre centre han estat guardonats al XIII Premi de Poesia en Acció. Els guanyadors del premi són: Èlia CampsAina Pilar de 2nB d’ESO, Blanca Lucas i Marina De Dios de 4tA d’ESO i Arianne Becerra Oriol Nadal de 1rA de batxillerat. El premi consisteix en participar del recital poètic el 16 de juny i la publicació dels textos a Octaedro en una antologia de poesia solidària “Poemas para un mundo mejor” juntament amb obres d´autors consagrats.
Felicitats!
<span “>>
 Cartell de l’acte de la marató de poesia solidària
<span “>>
 Blog oficial de Poesia en Acció
<span “>>
 
Pàgina web de Poesia en Acció
>> Recordant el bombardeig de Granollers, 74 anys després
Unes fotos de l’activitat
Una redacció sobre l’activitat
>> La Francesca Canyelles i la Mabel Gómez, guanyadores del I Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat “Antoni Cumella”
El dimarts 29 de maig, durant la festa de comiat de l’alumnat de segon de batxillerat va fer-se el lliurament dels premis de treballs de recerca “Antoni Cumella”, en la seva primera edició.
El premi en l’àmbit científic-tecnològic va ser pel treball “Papallones i canvi climàtic“, realitzat per la Francesca Canyelles. En aquest treball, l’autora constata que el canvi climàtic està provocant modificacions en la distribució geogràfica i en la fenologia de les papallones. Per altra banda, afirma que les papallones són un bon grup bioindicador que ens pot ajudar a l’hora de predir l’impacte del canvi climàtic.
El premi en l’àmbit social-humanitats-art va ser pel treball “What your face tells about you!“. En aquest treball Mabel Gómezs’introdueix en la teoria de la comunicació no verbal a partir de l’estudi dels canvis facials que experimenten els infants quan mostren emocions.
Des d’aquí, felicitats a les autores dels treballs premiats.
>> La Sira Barbeito publica una novel.la

Enhorabona, Sira, i molta sort en el camp de la literatura o en el que sigui!
<span “>> El llibre de la Sira
<span “>> Informació sobre la novel.la
>> Trobada de Corals de Secundària
La coral de l’Institut, dirigida pel professor de música Manuel Torres, ha participat en la XVIII Trobada de Corals d’Educació Secundària, celebrada a Girona, el dimecres 25 d’abril.
<span “>> Fotos de la participació de la nostra coral
<span “>>
 Videoclip de l’actuació de la nostra coral
>> Sant Jordi a l’Institut
El passat dilluns 23 d’abril vam celebrar la diada de Sant Jordiamb el tradicional lliurament dels premis literaris a la sala d’actes del centre. Durant el matí van donar-se els premis, primer a Batxillerat i després a 3r i 4t d’ESO, i per la tarda els va tocar el torn als de 1r i 2n d’ESO. Gràcies a l’alumnat que hi ha participat i enhorabona als guanyadors i guanyadores.
>> Segon de Batxillerat a l’Acte per la Pau
El dimecres 18 d’abril, l’alumnat de segon de Batxillerat diürn ha assistit a l’Acte per la Pau, consistent en un recordatori delbombardeig que va patir la nostra ciutat el 31 de maig de 1938, en plena guerra civil espanyola, a càrrec de l’historiador i exprofessor del nostre centre Joan Garriga, i una conferència sobre Periodisme de pau a càrrec de la periodista Rita Marzoa. L’acte, celebrat al Teatre Auditori, ha comptat amb la presència d’alumnes de segon de batxillerat de tots els centres de secundària de la ciutat.
<span “>>
 Llegir la notícia
<span “>>
 Veure videoclip sobre el bombardeig de Granollers
>> Triomf de les noies de l’equip de bàdminton
L’Ariadna Gallardo, la Blanca Lucas, la Maria Cañas i laNerea Sánchez, components de l’equip de bàdminton de l’IES Antoni Cumella, són les noves campiones d’Espanya de Centres Escolars. Pel mes de maig disputaran el Campionat del Món.
<span “>> més informació
>> Proves d’Avaluació de 4t d’ESOInformació del Departament d’Ensenyament
Full informatiu per a estudiants
Full informatiu per a les famílies
Setmana Solidària 
Del 23 al 27 de gener, a l’Institut, i organitzada pel SAC.
Programa d’activitats:
– Dilluns, 23, xerrada de Núria Curós, de Sonrisas de Bombay, per a 1r d’ESO (en dues sessions: 10-11 i 11:30-12:30).
– Dimecres, 25, xerrada de Mercè Riera, 
<span “>d’El Xiprer 
, per a 2n d’ESO (11:30-12:30).
– Dijous, 26, xerrada d’Arcadi Oliveres, de Justícia i Pau, per a 4t d’ESO i Batxillerats (en dues sessions: 10-11 i 11:30-12:30), i xerrada de Dani Banegas, de Stop The Traffik, per a 3r d’ESO (en dues sessions: 15:30-16:30 i 16:30-17:30).
– Divendres, 27, d’11 a 12, esmorzar solidari a la cantina.
Recapte d’aliments 
<span “>Com cada any per aquestes dates, el centre fa una recollida d’aliments destinats al menjador social d’El Xiprer de la nostra ciutat. Tothom és convidat a col.laborar: professorat, personal no docent, alumnat i les seves famílies. Podeu portar 
<span “>pasta, arròs, cigrons, llenties o qualsevol altra cosa que no es faci malbé. La recollida es farà fins al 21 de desembre.
Agraïm la vostra col.laboració i us desitgem unes bones festes.
Patinatge per tancar el trimestre
El dimarts 20 de desembre, a les acaballes del primer trimestre, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO va anar a fer patinatge a la pista de gel de Granollers. 
>
 Veure’n fotos
El SAC ha estat notícia
<span “>L’espai “Territori” de Vallès Oriental TV, en l’Especial Alcaldes per la Pau, emès el 13 de desembre de 2011, inclou un reportatge sobre el SAC (Solidaritat, Amistat i Cooperació) del nostre centre.
<span “>Felicitats als integrants del SAC, coordinats per la professoraCarme Clapés.
Clica en aquest <span “>enllaç per veure el programa. El reportatge del SAC apareix entre els minuts 19:30 i 27:20.
Cursa solidària
<span “>El divendres 18 de novembre, de 9 a 11 del matí, al Passeig Fluvial de la ciutat, l’alumnat de 1r d’ESO i el grup del SAC ha participat en la Cursa Kilòmetres de Solidaritat, iniciativa de l’oenagé Save the Children per celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants. Els diners que han obtingut els alumnes per córrer uns kilòmetres es destinaran a reconstruir les vides dels nens i nenes de la República Democràtica del Congo que encara pateixen les conseqüències de la guerra civil.
Fes teatre…!!! Aprèn a interpretar

Més informació i butlleta d’inscripció
Sortides
>> Viatge a Roma
L’alumnat de quart d’ESO i de primer de batxillerat va anar de viatge a Roma del 14 al 19 de maig. Tots estan d’acord que va ser una experiència fantàstica.
Àlbum de fotos-1
Àlbum de fotos-2
>> Intercanvi amb alumnes francesos de Narbona
La setmana del 23 al 27 d’abril de 2012, un grup de 18 alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r de batxillerat van anar d’intercanvi a Narbonne. L’allotjament va ser en famílies, van assistir a algunes classes al Collège Cité de Narbonne i van fer excursions per la zona: entre d’altres, la visita a la cité de Carcassonne i a la reserva africana de Sigean.
L’experiència ha estat molt positiva i el grup francès ens tornarà la visita el proper mes de desembre.
<span “>> Fotos de la sortida
>> Sortida Crèdit de Síntesi de 1r d’ESO
Els dies 26, 27 i 28 de març, l’alumnat de primer d’ESO ha fet la sortida del Crèdit de Síntesi, sobre l’aigua, a Vilanova de Sau.
<span “>> Àlbum de fotos-1
<span “>> Àlbum de fotos-2
>> Sortida Crèdit de Síntesi de 2n d’ESO
Els dies 19, 20 i 21 de març, l’alumnat de segon d’ESO ha fet la sortida del Crèdit de Síntesi, sobre l’Edat Mitjana, a Girona, Banyoles i Besalú.
<span “>> Àlbum de fotos
>> Sortida Crèdit de Síntesi de 3r d’ESO
Els dies 19, 20 i 21 de març, l’alumnat de tercer d’ESO ha fet la sortida del Crèdit de Síntesi, sobre mitjans de comunicació, a Mas Banyeres (Centelles).
<span “>> Àlbum de fotos
Cap amunt