DISSENY CURRICULAR DEL BATXILLERAT
El currículum de Batxillerat té com a característiques:
- Hi ha sis itineraris: tecnològic (modalitat tecnològica), científic, ciències de la salut (modalitat ciències de la naturalesa i de la salut), i ciències socials, humanístic i lingüístic (modalitat d’humanitats i ciències socials) .
- A primer i a segon de Batxillerat diürn i nocturn, l’alumne/a pot escollir una matèria de modalitat o optativa, per afavorir la diversificació curricular.
- El tutor/a té una hora setmanal o quinzenal de tutoria amb el grup classe.
- El Treball de recerca a diürn comença el tercer trimestre de primer de Batxillerat i acaba en el segon trimestre de segon de Batxillerat. (tot el procés de seguiment i avaluació està inclòs en el dossier del tutor del treball de recerca i quedarà reflectit en el quadern de seguiment del treball de recerca) i a nocturn el treball es realitza durant el segon curs de batxillerat.
- Pels alumnes de segon de Batxillerat que tenen dues o una matèria pendent de 1r hi haurà uns exàmens extraordinaris de recuperació la primera quinzena d’octubre.
- Al final de primer i de segon de Batxillerat hi ha exàmens extraordinaris de totes les matèries. El calendari d’aquests exàmens està proposat per Cap d’Estudis.
- L’avaluació de cada matèria és contínua i global en cada curs.
- Tots els exàmens i proves que faci l’alumne/a al llarg del curs s’han de guardar en els seminaris fins desembre de l’any següent.
- L’equip docent podrà modificar les notes d’aquelles matèries no superades, sempre que 2/3 dels professors/es hi estiguin d’acord.
- L’equip docent està constituït pels professors/es següents:
- Professors/es de matèries comunes.
- Professors/es de matèries de modalitat.
- Tots ells han d’assistir a les reunions de seguiment o avaluació dels alumnes de Batxillerat.
- Els professors/es de matèries optatives traspassaran les notes a un altre professor/a del seminari o al tutor/a.
- Segons la normativa, per a les reclamacions motivades per les qualificacions finals, el centre establirà un dia, en què el professorat estudiarà i resoldrà les possibles reclamacions. Si l’alumne/a no està d’acord amb la resolució, podrà reiterar la reclamació en escrit adreçat a la directora i presentat el mateix dia.
Batxillerat diürn
Les matèries de batxillerat es distribueixen en:
– Part comuna: és la formada per les matèries comunes cursades per tot l’alumnat.
– Part diversificada: és formada per les matèries de:
. Modalitat: l’alumnat tria un mínim de 6 matèries de la modalitat que vol cursar.
. Optatives: són matèries que completen els estudis comuns i de modalitat.
. Treball de recerca: l’alumne/a ha de fer un Treball de recerca sobre un tema triat per ell i orientat per un professor/a, preferentment en el segon curs.
Les matèries s’estructuren en crèdits. Un crèdit equival a 35 hores lectives. Els/les alumnes han de fer un total de 60 crèdits al llarg dels dos cursos, repartits de la manera següent:
– Matèries comunes: 26 crèdits.
– Matèries de modalitat, optatives: 32 crèdits.
– Tutoria: 2 crèdits. (Cada grup-classe té una hora de tutoria a la setmana).
– Treball de Recerca.
Es pot estar matriculat en el cicle com a màxim durant 4 cursos.
Batxillerat nocturn
Els/les alumnes de 18 anys poden cursar estudis de Batxillerat en règim d’horari nocturn. Aquesta possibilitat es fa extensiva als qui, en edat compresa entre 16 i 18 anys, acreditin, per motius laborals, la impossibilitat de seguir estudis en règim diürn.
L’horari d’aquests estudis és de les 17:00 h fins les 22:15 h, de dilluns a divendres. Les classes són de 50 minuts amb un esbarjo de 15 minuts de 20:20 a 20:35.
Els estudis de Batxillerat en règim nocturn tenen certes peculiaritats:
– Hi ha una petita reducció en el nombre total de crèdits, es fan en total 56 crèdits, al llarg dels dos cursos, repartits de la manera següent:.
. Matèries comunes: 24 crèdits
. Matèries de modalitat, optatives:: 32 crèdits
. Treball de Recerca.
– Es podrà estar inscrit al cicle més enllà dels quatre cursos permesos per a diürn (en total 6 cursos acadèmics).
– Els estudis de nocturn permeten que l’alumnat puguin repetir només les matèries no superades, en lloc d’haver de repetir cursos sencers.