Últimes entrades al blog

Últimes noticies

Visita 1er ESO a la fàbrica de Mobles Pirineus a Tona.

Els alumnes de 1er de l’ESO han fet , el passat 16 de maig, una sortida a la fàbrica de Mobles Pirineus a Tona.D´aquesta forma han pogut conèixer de primera mà el món de l´empresa i l´industria, alhora que han vist com es treballen un dels materials estudiats durant el curs: la fusta. Després d’una hora de viatge aproximàdament, vam arribar a les instal•lacions de l’empresa on vam ser rebuts pel director de la cooperativa . Ens van dividir en 4 grups: per torns van anar fent un recorregut per les instal·lacions veient les diferents màquines emprades per treballar la fusta.

Mès

Visita astronòmica al Museu de la Tela, 14 de maig 1er ESO

Els alumnes de primer d’ESO han fet una sortida al museu de la Tela de Granollers per realitzar una activitat d’astronomia, organitzada pel departament de ciències de la naturalesa. Han assistit a una sessió del planetari, després d’unes explicacions prèvies sobre el nostre sistema solar, on han pogut observar el cel nocturn de Granollers amb alguns dels planetes i galaxies visibles en aquesta época de l´any. El planetari es troba al primer pis del museu i disposa d’una cúpula de 6 metres de diàmetre, d’un gran sofà amb capacitat per a 30 persones, i un projector central. En general ha estat una activitat molt interessant i els alumnes han gaudit força.

Mès

Mercat de Tecnologia Vic 2018

Enguany  vàrem poder gaudir d’un event excel·lent,  on els alumnes del Cumella vam participar-hi com a visitants a la Fira del MdT d’Osona a la UVic Allà s’han trobat amb alumnes d’altres centres d´Osona que també participaven en aquesta activitat. Els alumnes han pogut gaudir de l’exposició i participar en diferents tallers de ciència i Tecnològia. D´aquesta forma el alumnes s´han engrescar-se una mica més amb la Tecnologia i les seves aplicacions.

Mès

Cloenda del programa LECXIT

El passat dijous 3 de maig va ser la cloenda del programa LECXIT a la biblioteca Roca Umbert de Granollers en el qual han participat com a tutors de lectura els alumnes de 1r de batxillerat del nostre Centre. La valoració per part dels nostres alumnes ha sigut molt positiva. Esperem retrobar-nos de nou amb l'escola Joan Solans  el curs vinent !

Mès

ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE BOOKTRÀILER AMB L´ALUMNAT DE 1 ESO A.

El passat divendres 4 de maig es va realitzar a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert l’acte de cloenda del Projecte Booktràiler, en el qual hi van participar cinc centres educatius de Granollers, entre ells el nostre institut, conjuntament amb el Departament de Llengua Catalana i el de Visual i Plàstica. Els alumnes de 1r A d’ESO havien llegit prèviament la novel·la “Les llàgrimes de l´assassí”, facilitada per la Biblioteca Roca Umbert. A partir del gener els alumnes van gaudir de diferents sessions d’anàlisi de l’obra i d’elaboració del vídeo, amb dues dinamitzadores del projecte: la Mon i la Paula. En l’acte, cada centre educatiu va presentar i mostrar el seu booktràiler, i tant els organitzadors del projecte com l’alcalde de Granollers, el senyor Josep Mayoral , van valorar molt positivament la tasca realitzada pels alumnes granollerins i van animar a seguir conreant  el plaer de la lectura. Els nostres alumnes de 1r A han gaudit molt de l’experiència. Enhorabona!

Mès

Batxillerat nocturn

l’INS Antoni Cumella ofereix, entre tota la seva oferta educativa, la modalitat de Batxillerat en horari nocturn. Per aquells que no coneguin les especificitats (i avantatges) del Batxillerat Nocturn en fem un resum: Té una gran FLEXIBILITAT: 3 cursos previstos per fer el batxillerat nocturn, tot i que es pot fer en 2 Es poden repetir les assignatures suspeses de 1r, combinant-les amb algunes de 2n No es repeteixen cursos sencers, només assignatures suspeses. Ofereix una ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA per mitjà de l’oferta d’assignatures optatives adreçades al reforç de competències bàsiques (anglès, tallers de comprensió lectora i expressió escrita, informàtica.) permet la CONVALIDACIÓ del “treball de recerca” amb un justificant de feina té el següent MARC HORARI: de 17h a 22:15h,  amb un descans de 20 minuts. I com a altres dades d’interès, podríem destacar que: La ubicació de l’institut és a 5 minuts del centre de Granollers Té a prop dues línies de Renfe Rodalies, diferents línies d’autobusos i pàrquings gratuïts Únic centre de Batxillerat Nocturn del Maresme i del Vallès Oriental. L'ambient a nocturn és divers amb una mitjana d'edat jove i tothom hi encaixa.

Mès

Jornada de portes obertes: Batxillerat curs 2018-19

El dia 9  del proper mes de maig,  es faran les sessions informatives i  la jornada de portes obertes pel curs 2018-2019. Podeu trobar informació sobre aquest curs al següent enllaç: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/batxillerat/ Animeu-vos a venir, sou benvinguts. Documents: calendari Barems Documentació

Mès

III Jornades esportives entre tutors TEI del Cumella i Domus d'Olivet

Per tercer any consecutiu s'ha organitzat la trobada entre els alumnes de 3r de l'institu Antoni Cumella i el Domus d'Olivet que participen en el projecte TEI com a alumnes-tutors. S'ha organitzat una jornada esportiva on els alumnes han pogut practicar handbol, volley, futbol i bàdminton entre d'altres esports. Han gaudit molt i l'intercanvi d'experiències  ha sigut molt enriquidor. Aquí teniu una petita mostra de que bé  s'ho van passar!

Mès

Mercat de Tecnologia de Granollers a Roca Umbert.

Aquest dijous 26 d’abril els alumnes de segon i tercer d’ESO de  l’Institut Antoni Cumella han visitat el Mercat de Tecnologia de Granollers al Centre Roca Umbert. https://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/27437/600/alumnes/participen/al/4t/mercat/tecnologia/roca/umbert Uns 600 estudiants de secundària dels instituts Marta Estrada, Celestí Bellera, Carles Vallbona, Antoni Cumella, EMT, Escola Pia i L'Estel han participat en aquest iniciativa municipal promoguda amb el professorat de tecnologia de diferents centres de la ciutat, amb l'objectiu d'apropar aquesta matèria als joves. A la nau Dents de Serra, els mateixos alumnes han exposat i presentat més de 40 treballs tecnològics fets a l’aula, amb els quals els seus companys han pogut experimentar i aprendre. Estudiants de cicles formatius de mecànica, informàtica i química han compartit el seus treballs i experiència acadèmica amb els alumnes d'ESO a la sala de l'Aplegador, a la Troca. Al llarg del matí, els estudiants s'han apuntat als tallers -més de 45- de 12 matèries diferents que han tingut lloc en grups reduïts a la Troca, el Centre Tecnològic, la Nau B1 o el taller Sarandaca: tecnologia i autonomia personal amb Sírius, centre municipal per a l'autonomia personal; experiències pràctiques amb artistes de Roca Umbert, electrònica, ficcions sonores, multicòpters (robots voladors o drons),  realització audiovisual, música electrònica, art i tecnologia, els dilemes de la privacitat a Internet, són algunes de les activitats pràctiques a les quals han pres part.

Mès

Us compartim el film experimental que han realitzat els alumnes de 4t amb Cinema en Curs!

El film havia de partir de la cançó 'Surt del teu cap' del grup 'Sense sal' i es va projectar el darrer dia 20 d'abril a l'auditori de la Pedrera en un concert en directe, junt amb els films d'altres centres. Han après molt de cinema amb l'acompanyament de la directora Alba Cros i ara ja saben com treballar amb equip professional i fer el muntatge amb programes d'edició. Esperem que ho gaudiu! http://www.cinemaencurs.org/ca/film/surt-del-teu-cap-de-sense-sal

Mès

4t ESO VISITA SITGES

El dia 7 de març els i les alumnes de 4t d´ESO van anar a Sitges per, com ja és tradició dins del nivell, veure una pel·lícula a l´emblemàtic cinema El Retiro de la bonica ciutat modernista. El trajecte va ser en tren i l´alumnat va tenir gairebé una hora per passejar per la localitat abans d´entrar a la projecció. Per sort, el dia va ser magnífic i el Sol va ser present en tot moment. El mar era d´un blau intens de diverses tonalitats i per uns instants va semblar que ja havia arribat la primavera després de les nevades de la setmana anterior. La pel.lícula que van veure va ser FÁTIMA que explica la història d´una dona immigrant a França que viu amb les seves dues filles i la seva vida és una lluita constant per sobreviure i fer que les noies puguin estudiar i trobar un lloc en el nou país.

Mès

4t d´ESO ASSISTEIX A FIRA GUIA´T

El dia 20 de març els i les alumnes de 4t van visitar l´exposició de Fira Guia´t que com cada any s´organitza a la Roca Umbert. L´alumnat hi va anar el primer dia i per aquest any motiu va poder assistir a la xerrada inaugural. Els nois i les noies de 4t es van dividir en dos grups, segons si estaven interessats en continuar els seus estudis fent un Cicle o bé fent Batxillerat. Els primers, abans d´entrar al recinte es van quedar a una xerrada sobre orientació i posteriorment van poder fer la visita. L´alumnat que tenia la segona preferència va poder entrar directament a veure les diferents opcions que s´hi presentaven. A l´entrada hi havia cinc tècnics que responien personalment els dubtes que tenien els assistents. Aquesta activitat va coincidir amb el primer dia de treball del nostre Crèdit de Síntesi al Centre i l´alumnat, igual que amb la visita al Saló de l´Ensenyament, va poder aprofitar-la per fer algun dels exercicis que se´ls demanava durant la setmana.

Mès

Finalistes al 1r Certamen de comunicació Audiovisual Villà Viatges

L'equip de cinematografia de 4rt d'ESO, ha realitzat i produït un anunci i l'ha presentat al Primer Certamen de Comunicació Audiovisual organitzat per Villà Viatges. De 24 participants, hem quedat dins del 5 finalistes i ha estat tot un repte pels alumnes poder-hi participar. On neixen les grans històries i cultures del ha estat el lema compartit en el nostre anunci: Villà viatges proposa viatjar arreu del món i t'ho facilita, a l'Institut Antoni Cumella hem conegut més a fons en aquesta producció, les 19 nacionalitats que tenim al centre. Adjuntem el link del programa que va emetre VTOV del dia de la gala: http://votv.xiptv.cat/especials/capitol/i-certamen-de-comunicacio-audiovisual-villa-viatges#.Wrk1nKcQ9CU.email L'anunci guanyador, es pot veure fins el proper 22abril a 13 sales dels cinemes Òscar de Granollers i a a 7 sales dels cinemes de Sant Celoni. De cara a la propera edició del certamen, volem ampliar el els cinemes a on es projectarà. Esperem repetir l'experiència el curs vinent en el proper certamen.

Mès

AL CUMELLA VIVIM EL SANT JORDI!

La Diada de Sant Jordi a l’Institut Cumella ha estat de color lila. Sota un fil conductor que anava trenat amb frases contundents de diferents pesos pesants de la literatura universal, el leit Motiv ha estat el capgirament de rols de gènere. La llegenda de Sant Jordi a l’inrevés, el centenari de Maria Aurèlia Capmany i un relat breu que mostrava el seu tarannà activista han guarnit la festa d’allò més i li han afegit contingut per a pensar més enllà. Han brillat les representacions que l’alumnat ha fet en diverses llengües i s’han repartit premis per a les millors composicions literàries en català, castellà, anglès i francès. Hi ha bon planter!! A més a més, hem tingut un espai per a premiar alumnat participant dels projectes Erasmus+ i de curts cinemàtogràfics.       

Mès

dav

Formació professional: Come2industry

Enguany s'ha posat el marxa el programa Come2industry per al foment de la formació professional. Aquest projecte te com a objectiu la promoció entre els joves dels oficis industrials de més demanda. Els alumnes de 3er ESO del Institut Cumella han participat els darrers 3 mesos en diferents sessions explicatives d'aquest oficis, i les seves famílies tenen l'oportunitat de continuar rebent informació. http://www.eleconomista.es/ecoaula/noticias/8925216/02/18/El-proyecto-Come2Industry-se-consolida-y-amplia-su-segunda-edicion-para-llegar-a-mas-de-1200-alumnos.html

Mès

Alumnes de l'optativa de Cinema de 4t presenten la seva creació audiovisual en el festival Pedrera ArtLab, a la Pedrera de Barcelona.

Un grup d'alumnes de l'optativa de Cinematografia de 4t ha participat en el taller 'Pedrera ArtLab', de Cinema en Curs, dirigit per la directora Alba Cros i l'associació A Bao A Qu. El repte era posar imatges audiovisuals a la cançó d'un grup català, els 'Sense Sal', per projectar-les durant un concert en directe a la Pedrera, amb els treballs d'altres instituts. Han sigut dos mesos de treball en equip durant els quals han experimentat tot el procés de creació audiovisual: s'han inspirat en cinema d'autor, han imaginat els espais i els actors, han après com fer servir una càmera professional, han rodat amb ella i han fet el muntatge amb programes d'edició. El passat divendres 20 d'abril vam anar a Barcelona, a l'auditori de la Pedrera, per veure el concert. Va estar una experiència inoblidable!!

Mès

Visita al saló de l'ensenyament

Com cada any, l´alumnat de 4t d´ESO va visitar la macro fira del Saló de l´Ensenyament a Barcelona. La sortida es va fer el dia 15 de març, en autocar, durant tot el matí. Els objectius d´aquesta activitat van ser dos. Primer ajudar en l´orientació acadèmica els alumnes que són a punt de finalitzar l´etapa de Secundària. Segon, fer-la coincidir amb el treball de Crèdit de Síntesi que es realitzà al Centre durant els dies posteriors. Els i les alumnes de 4t d´ESO van poder visitar tots els punts d´informació de l´exposició, preguntar a les persones responsables tots els dubtes que tenien, fer, en alguns casos, alguna pràctica, recollir material per portar a casa i ensenyar-lo a les famílies per comentar-lo conjuntament. El Salo de l´Ensenyament estava dividit en diferents espais: orientació cap a Batxillerat, orientació cap a Cicles i orientació Universitària.  

Mès

Visita als bombers

El passat 15 de febrer els alumnes de tercer d'ESO vam realitzar la visita al parc de bombers de Granollers. Ens van separar en dos grups per tal de tenir una explicació més teòrica i una de més pràctica. A la part teòrica ens van explicar tot el funcionament del parc, els diferents tipus de camions i per a què serveix cadascun, i com de difícil és poder arribar a ser bomber de la Generalitat ja que hi ha la part teòrica (no ens podíem imaginar pas quant hem d'estudiar per poder passar les oposicions!!!!!) i la part de les proves físiques amb la qual la majoria es fixa. A la part pràctica ens van ensenyar algunes eines hidràuliques i com utilitzar-les per elevar cotxes, parets esfondrades,....va ser impressionant veure quina força tenen i com de ràpid ho aconsegueixen i quina sang freda han de tenir els bombers per poder fer la seva feina sense perdre els nervis. Ens van explicar que hi ha un bomber que sempre va directament a les víctimes per calmar-les i fer els primers auxilis i la resta es posen a treballar per ser el més ràpids possibles. Quina gran experiència, quina gran amabilitat i quines ganes d'ensenyar la seva professió!!!!! Moltes gràcies bombers!!!!

Mès

Sant Jordi 2018

Aquesta setmana els alumnes de la SIEI,del PIM i Aula d’acollida hem decorat el nostre hall, celebrant que la primavera ja ha arribat i la setmana vinent celebrem Sant Jordi ! Deixem anar la nostra imaginació amb el món de la lectura! Obrim els llibres i deixem volar papallones!

Mès

Activitat TEI amb els Xics

Vídeo resum de les fotos de l’activitat tei de 1r i 3r d’ESO, ahir dia 16 d’abril a Roca Umbert . Una gran activitat gràcies a la colla dels xics,va ser tot un èxit, estem fets uns futurs castellers!  

Mès