Últimes entrades al blog

Últimes noticies

Els alumnes de l'Aula Oberta creen una instal·lació artística al TAG de Granollers, amb motiu de l'estrena de Bodas de Sangre, de Federico García Lorca.

Per tercer any consecutiu, un grup d'alumnes de l'Institut Antoni Cumella han rebut l'encàrrec del Teatre Auditori de Granollers i del Servei d'Educació de l'Ajuntament per a construir una instal·lació al vestíbul del teatre per a presentar als espectadors una obra representada en el mateix teatre, en aquest cas Bodas de Sangre, de Federico García Lorca. L'activitat s'emmarca dins del projecte Coenzims, un projecte de treball comunitari que realitza activitats socioeducatives al voltant de la programació del Teatre Auditori, les quals estan adreçades a col·lectius que no accedeixen normalment a l'oferta cultural de la ciutat, com ara els joves adolescents. Així, de la mà de Juanma Rojas, educador de l'Equip d'Acció Grupal i Comunitària i de la professora de la matèria de Visual i Plàstica, els alumnes de l'Aula Oberta han vivenciat una sèrie de dinàmiques i tallers per a aprofundir sobre els diferents símbols i conceptes de l'obra 'Bodas de Sangre' i explorar les seves pròpies visions al voltant de temes com la construcció social del gènere, els mites de l'amor romàntic o la resolució de conflictes. En paral·lel, els alumnes han portat a terme el procés de concepció i creació de la instal·lació artística al vestíbul del teatre, el qual ha donat com a resultat una sèrie d'interpretacions dels conceptes treballats fent servir el llenguatge visual de les emoticones, i materialitzades en catifes de serradures tenyides, elaborades a la manera de les catifes de flors tradicionals. Per fer-ho, han comptat amb l'assessorament del l'Àngel Gallart, tutor de l'Aula Oberta i molt vinculat a aquesta activitat tradicional. El projecte va culminar el passat divendres 9 de març amb l'estrena al TAG de 'Bodas de Sangre', moment en el qual els alumnes van presentar la seva obra als espectadors que arribaven al vestíbul tot just abans de poder gaudir de la representació d'una de les obres cimeres de Federico García Lorca. de poder gaudir de la representació d'una de les obres cimeres de Federico García Lorca.

Mès

La casa de Bernarda Alba

Dilluns 5 de març, un dia ple d’emocions per als nostres alumnes de batxillerat gràcies a l’encís del teatre. A primera hora del matí, al Centre Cultural de Granollers vam veure representada, de la mà de Transeduca, una adaptació de La casa de Bernarda Alba, obra escrita pel genial Federico García Lorca.  Aquesta peça, inspirada en fets reals, està ambientada en un moment contemporani a l’autor (1936) i suposa una gran reflexió crítica sobre els costums d’aquella època, sobre el paper de la dona, la tirania de l’honor i la repressió del desig. El dia va continuar oferint-nos sorpreses... Vam enllaçar amb un altre dels clàssics de la literatura espanyola, les Novelas Ejemplares d’en Miguel de Cervantes. Els actors de la companyia del Llevant Teatre ens van oferir una distesa adaptació, presos per l’enginy del brillant autor, revivint en pròpia pell les apassionants històries d’intriga i amistat que impregnen les novel·les. El Departament de Llengua castellana ha organitzat aquestes propostes per entendre i valorar dues de les lectures prescriptives del batxillerat... i perquè els nostres alumnes tinguessin l’oportunitat de gaudir de l’encant de les arts escèniques. Ambdós objectius assolits!

Mès

ENGLISH DAY

ENGLISH DAY!!   Volem donar les gràcies a les escoles de primària participants en aquest fantàstic dia. Gràcies, ESC Pereanton, ESC Salvador Espriu i ESC Granollers!!!   I...properament, el vídeo oficial!!!   http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental1/general/english-day-ins-antoni-cumella/

Mès

Preinscripció pel curs 2018-2019 (ESO)

Dates de la preinscripció La resolució per a la preinscripció del curs 2018-2019 està en tràmit de publicació al DOGC. El termini de presentació de sol·licitud previst és els següent: Del 13 al 24 d'abril, per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria. Documentació que cal presentar: La sol·licitud que faciliten els centres ÉS ÚNICA i cal presentar-la al centre demanat en PRIMER LLOC. Documentació general: Full de preinscripció Original i fotocòpia de tots els fulls escrits del llibre de família Original i fotocòpia del DNI del pare, mare i/o tutor/a o targeta de residència NIE per persones estrangeres. Original i fotocòpia del DNI de l’alumne/a o targeta de residència NIE per persones estrangeres. Original i fotocòpia de la TIS (Targeta Sanitària Individual) Documentació específica: En cas que l’adreça del DNI/NIE no coincideixi amb la del full de sol·licitud, caldrà aportar certificat original de convivència i resguard de renovació del DNI/NIE. Original i fotocòpia del carnet vigent de família nombrosa i/o monoparental Original i Fotocòpia beneficiari de Renda mínima d’inserció Original i fotocòpia del Certificat de discapacitat Original i fotocòpia del Certificat malaltia crònica Pare, mare, germans ex-alumnes: facilitar dades per la comprovació a l’arxiu del centre. LLOC DE RECOLLIDA DELS FULLS DE PREINSCRIPCIÓ Consergeria del centre : HORARI: De dilluns a divendres , de 9 a 20 hores LLOC DE PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ  Secretaria del centre  HORARI: Del 13 al 24 d’abril De dilluns a divendres de 10:30 a 12:30 hores De dilluns a dijous de 16:00 a 18:00 hores   CALENDARI PREVIST: Trobareu el calendari previst de tramitació en el següent enllaç:  calendari preinscripcio 2018_19.doc(1)

Mès

L'Alejandro Palomas, autor d' Un hijo, ens ha visitat.

L'Alejandro Palomas, autor d'Un hijo, guardonat amb el Premi Nadal 2018, ens ha visitat aquest divendres 9 de març gràcies al programa Encuentros Literarios, promogut i subvencionat pel MEC (Ministerio de Educación y Cultura). Dins el marc de les activitats en què han treballat els alumnes de 2n i 3r d'ESO durant la lectura d'aquesta novel·la màgica i plena d'un encisador món imaginari, el Departament de Castellà ha organitzat una tertúlia literària amb l'escriptor amb l'objectiu de complementar el treball d'una experiència lectora inoblidable. Aquesta tertúlia s'ha desenvolupat a partir de preguntes que havien preparat els alumnes sobre qüestions relacionades amb la trajectòria literària de l'autor, el seu procés creatiu, la trama de la novel·la o els múltiples temes que es deriven de la lectura. L'Alejandro Palomas s'ha mostrat molt natural i proper i el seu discurs i les seves ensenyances ens ha convençut de què ell és tot un mag de la paraula.

Mès

Certamen literari Sant Jordi 2018

Jocs Florals 2018 Convocatòria del Premi Literari Sant Jordi Hi podrà concórrer tot l’alumnat de l'Institut Antoni Cumella. El tema és lliure. Els textos han de ser originals i poden correspondre a una gran diversitat de gèneres: poema, microrelat, narració breu (tres pàgines com a màxim), monòleg, diàleg, e-mail, missatge SMS, còmic o poema visual (cal·ligrama). Es poden presentar textos escrits en llengua catalana, castellana, anglès o francès. Hi haurà les següents categories: A: 1r d’ESO i 2n d’ESO B: 3r d’ESO i 4t d’ESO C: 1r de BATXILLERAT i 2n de BATXILLERAT Els treballs es presentaran en un sol original, escrits amb ordinador, amb un tipus de lletra clara i respectant els espais. El text tindrà un títol i, en comptes d’estar signat per l’alumne/a, hi haurà un lema o pseudònim. El nom, cognoms i curs de l'autora o autor s'escriuran en un paper que es posarà dins d'un sobre. A l'exterior d'aquest sobre hi constarà el lema o pseudònim, la categoria i la llengua en què està escrit el text. El jurat estarà format pel professorat dels Departaments de Llengües i prendrà les decisions pertinents en relació als premis. Els treballs es podran presentar fins al dia 6 d’abril. El lliurament de premis serà el  23 d’abril.

Mès

bdr

Taller de fang al Museu de Granollers

El passat dimecres 24 de gener els alumnes del PIM vam anar al Museu de Granollers per tal de conèixer l’obra del ceramista granollerí Antoni Cumella, que dóna nom al nostre Institut.   L’activitat va consistir en realitzar un taller amb fang per treballar el volum i les textures tal i com feia l’artista. Per fer-ho ens vam inspirar en elements de la natura i el resultat va ser sorprenent! Farem una petita exposició al vestíbul, al costat del mural que l’Antoni Cumella va cedir a l’institut. Us convidem a que passeu a veure-la.

Mès

Previsió nevades 28/02/2018

Benvolguda comunitat educativa, Seguint indicacions dels Serveis Territorials us comuniquem que el transport escolar del Consell Comarcal ha estat suspès per  demà dimecres. El centre romandrà obert en primera instància però no es podrà garantir l’activitat lectiva ordinària, que es pot veure  alterada. En cas de produirse canvis o noves alertes las comunicarem al web i mitjans habituals. Moltes gràcies,

Mès

Portes Obertes 2018

Us esperem ! Ens fa molta il·lusió que vingueu a veure el nostre Institut!

Mès

Jornada de portes obertes pel curs 2018-2019

La propera setmana es faran la jornada de portes obertes pel curs 2018-2019 les sessions informatives són les següents: El dimecres 28 de març de 18h a 21 h(18.00 i 19.30 sessions informatives) El dissabte 3 març de 10h a 13h. (A les 11h sessió informativa) També podreu gaudir de les següents activitats i atencions individualitzades i en petit grup, per conèixer els diferents projectes del centre: PROJECTES GEP (Grup experimental de plurilingüisme) ERASMUS TEI (TUTORIA ENTRE IGUALS). PROJECTE DE FRANCÈS (Delf scolaire) JOCS LINGÜÍSTICS MIT DEUTSCH SPIELEN TALLER DE CIÈNCIES PROJECTE DE TECNOLOGIA MURAL TERMES ROMANES BÀDMINTON. Animeu-vos, sereu benvinguts. Recordeu que el proper de 9 de maig serà la jornada de portes obertes de batxillerat  

Mès

Presentació de la secundària pública de Granollers

El dilluns  19 de març es va realitzar la presentació de la secundària pública de Granollers. Us compartim la presentació de la sessió de presentació: Presentació secundària pública de Granollers by Lluí­s Serra Gil on Scribd

Mès

English Day at Lledoner School

El dimecres 6 de febrer, l´escola Lledoner de Granollers va celebrar l´English Day, i alguns dels alumnes de 1r de batxillerat de l´institut Antoni Cumella vam estar acompanyant-los durant aquest dia tan especial. Una vegada allà, ens van distribuir en diferents classes de primària. Ja instal·lats, vam ajudar els petits a construir joguines i escriure el manual d´instruccions de cadascuna d’elles en anglès. El procés va ser molt divertit i entretingut. Després d’enllestir el manual vam començar amb la construcció de les joguines al ritme de la música. Durant l´hora del pati, van preparar un petit "pica pica"; al que ens van convidar amb molta amabilitat. Amb la panxa plena, vam tornar a les classes amb els nenes i nenes per acabar la feina. Finalment, a l´hora de marxar ens van acomiadar amb molta tristesa, demanant-nos que tornéssim aviat. L´experiència va ser molt bona i l´ambient, molt agradable i positiu. Els petits van estar molt participatius i ens van rebre a tots i a totes amb els braços oberts i molt agraïts. It was amazing being there with those kids, helping them to do their English Day activities, laughing and dancing. We enjoyed it a lot, I hope we could go back there in the future! At the begining of March we are celebrating our English Day in Antoni Cumella, and we’re very excited to have kids from all over Granollers primary schools. They will be taking part in all the activities we have happily prepared for them. I’m sure it’s gonna be a big success and I hope all families in Granollers could come one day.

Mès

Viatge d'intercanvi a Italia

Dilluns 19 de febrer un grup d’alumnes de 4t d’ESO amb dos professores han viatjat a Sarno (Itàlia) dins del programa d’intercanvi Erasmus, The virtual universe we want, del que forma part el nostre institut. L’estada serà fins divendres i es participarà en diferents activitats i excursions.  

Mès

Lliurament de diplomes DELF scolaire

Dimecres passat, dia 15 de febrer de 2018, va tenir lloc a l'Institut Antoni Cumella de Granollers el lliurament de diplomes DELF scolaire d'aquest any, cerimònia que va ser organitzada conjuntament per el ST Maresme-Vallès Oriental i Alliance Française de Granollers. A l’acte van assistir els representants institucionals. Sra. Carmina Pinya i Salomó,  Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental.  L’Honorable Sr. Cyril Piquemal, Cònsol general de França.  Així mateix es va fer el lliurament de la placa Centre DELF scolaire als directors dels centres que han estat seu d’examen, El Sr. Lluís Serra, director de l’Institut Antoni Cumella de Granollers i a la Sra. Fina Buil directora de l’Institut Alexandre Satorras de Mataró.

Mès

QUASI GUANYADORS

SALVE, ja s'ha acabat el concurs, i ja veieu que he posat quasi guanyadors, perquè tot i que 2 grups han contestat acertadament totes les preguntes,  els ha fet fallar la maleïda transcripció , una dièresi i un accent!!!! Tanmateix de 444 grups que participaven,  els altres grups, alguns de manera molt desinteressada, han treballat de manera col·laborativa i amb l' actitud de  vèncer tots els obstacles de l'Inframón,  si més no, tots han sobreviscut i t0rnat una mica més savis. FELICITATS!!!!   GRUP PUNTS POSICIÓ DEINOSOPHIA 75 46 LA TRÍADE CAPITOLINA 73 58 LUMEN SOLIS 73 61 D.M. 65 121 EL BOCATA DE CHOPPED 60 145 SOPHOCLISTAS 45 218 ELS GUERRERS DE RIACE 45 219

Mès

Concurs Odissea VII

Un altre any, i  avui i durant 4 dies els alumnes de llatí de 4t d'ESO i batxillerat i  els de grec es troben immersos en una Odissea que els portarà fins als Inferns, ja que el tema d'enguany és la Mort a Grècia i Roma. Des d'aquí  fem aquesta invocació per a ells: "Déus subterranis! Oh, Hades i tu, divina Persèfone! Escolteu des del regne de les ombres! Inspireu les ments dels nostres alumnes que estan a punt d'emprendre un viatge infernal, una odissea cap a les profunditats de la Terra, a la recerca de monstres, déus i difunts. Correran a buscar les portes dels inferns, a trobar el riu que els separa del món dels vius, a tremolar davant la tenebrosa llacuna subterrània, a conèixer el gos guardià de tres caps, l'ànima d'un endeví o l'esperit de la mare d'un heroi mort en plena joventut, un rei decapitat, homes i dones que pateixen càstigs eterns, el fantasma d'un rei savi, una nimfa que no pot tornar a la vida, una heroïna que va enterrar al seu germà contra les ordres d'un rei, nens que van morir víctimes dels seus propis pares, governants i gent del poble que va morir en una epidèmia terrible, homes que en la derrota han trobat una mort tan heroica que supera la victòria dels vencedors."

Mès

Proves extraordinàries de març: material necessári

Aqui trobareu el material que heu de dur per  les  diferents proves: MATERIAL NECESSARI PER FER LES PROVES EXTRAORDINÀRIES DE MARÇ1  

Mès

Proves extraordinaries per l´obtencio del Graduat (Març 2018)

Aquests són els continguts i els criteris d'avaluació de cada assignatura del currículum per obtenir el graduat en secundària obligatòria en les proves extraordinàries del proper mes de març de 2017. Matemàtiques           Visual i Plàstica            Anglès                         Castellà Català                          Llatí                                Música 2n ESO         Socials Física i Química        Biologia                          Tecnologia Aquí trobareu la necessària sol·licitud per presentar-se a les proves i informació adient:   Calendari de les proves: 20180130135826 Sol·licitud accés a lres proves: solicitud Material necessari: MATERIAL NECESSARI PER FER LES PROVES EXTRAORDINÀRIES DE MARÇ1 Proves extraordinaries març. Tecnologies Continguts i criteris de correcció Per a més informació, consulteu aquesta pàgina.

Mès

Like unfollow

Els alumnes de 2n d'ESO han participat de l'obra de teatre "Like unfollow", interpretada i dinamitzada per la companyia TeDebat.   Després d'una posada en escena on hem pogut veure com a  les xarxes virtuals, les actituds poc respectuoses poden generar molts problemes, tant a les persones que són víctimes d'aquests fets com a aquells que les realitzen.     A continuació hem tingut un interessant debat on actors i públic hem pogut plasmar i compartir els nostres neguits i experiències sobre aquest tema tan actual.  

Mès